Omgeving

Omgeving

Sint-Annaland of zoals we het hier noemen Stalland ligt op het eiland Tholen aan Nationaal Park de Oosterschelde. Het is hier onbeperkt genieten van de rust, ruimte en de natuur.

Vooral wandel en fietsliefhebbers kunnen genieten van mooie routes buitendijks langs de Oosterschelde. Ook watersporters kunnen genieten, suppen vanaf het strandje, waar ook gezwommen kan worden. 

Wie Sint-Annaland binnenrijdt kan niet om de grote jachthaven heen die het dorp heeft. Het getij bepaalt er het ritme. Sint-Annaland heeft immers een getijdehaven wat ligt aan de Krabbenkreek en is zo direct verbonden met de Oosterschelde, het grootste Nationale Park van Nederland.

De jachthaven en haar faciliteiten zijn bijzonder populair, dankzij de perfecte ligging en niet in de laatste plaats dankzij de diverse horecabedrijven direct in de buurt. Het geeft Sint-Annaland een levendige dynamiek.

De bijzondere kwaliteiten van de jachthaven zijn een publiek geheim. Wie er jaarrond geniet van zijn of haar uitvalsbasis naar de Zeeuwse wateren houdt dat graag voor zichzelf en de inwoners van Sint-Annaland zijn bescheiden.